top of page

Minerale oliën in cosmetica

Waarom PurezzO Clinicals vrij is van minerale oliën.


Het grootste orgaan van je lichaam is je huid. Je huid is niet als een trui uit te trekken en neemt veel taken op zich, die nauwelijks merkbaar zijn voor jou. Daarom verdient dit bijzondere orgaan je grootste aandacht en de beste verzorgingsproducten. Onze filosofie is altijd geweest om bij de samenstelling af te zien van aardolie bevattende ingrediënten, siliconen en synthetische geur- en kleurstoffen. PurezzO Clinicals® gebruikt zuivere natuurlijke ingrediënten en uitsluitend waardevolle, natuurlijke vetten en oliën met belangrijke, essentiële vetzuren voor een gezonde en mooie huid. Het brede aanbod aan minerale oliën omvat een grote verscheidenheid aan grondstoffen met verschillende benamingen. Helaas is het gebruik van minerale olie en siliconen nog steeds wijdverbreid in de cosmeticamarkt en zit het in een groot aantal cosmetische verzorgingsproducten en make-up - ook in hoogwaardige merkproducten en producten voor baby's en kinderen.Waarom worden minerale oliën gebruikt?


Minerale olie is een goedkope grondstof en is in grote hoeveelheden op de markt verkrijgbaar. Het ontstaat bij de verwerking van ruwe olie en bruinkool en wordt gebruikt als brandstof en smeermiddel. Siliconen worden ook wel gebruikt voor het afdichten van voegen of voor het coaten van pannen. In gezuiverde vorm wordt minerale olie gebruikt in cosmetica vanwege de goedkope prijs.


Wat doet minerale olie vanuit cosmetisch oogpunt met de huid?


Er wordt vaak gesuggereerd dat producten met minerale olie of siliconen een droge huid een goed geven en worden goed worden verdragen. Dit is een misvatting, want het vormt het een minerale olie laag die zorgt voor afsluiting en verhoging van temperatuur van je huid. Deze ophoping van warmte kan echter echter schade aanrichten en fysiologische processen in de huid verstoren of blokkeren. Door het gebruik van producten die minerale olie bevatten, kan de natuurlijke huidbarrièrre worden verstoord en wordt doorlatend. Het huideigen vocht kan beetje bij beetje verloren gaan. Dit wordt ook wel trans epidermaal vochtverlies genoemd. Zonder de crème voelt de huid erg droog en strak aan. Langdurig gebruik van minerale olie kan zelfs leiden tot een minerale olie- of paraffine afhankelijkheid. Je hebt dan constant het gevoel dat je een crème moet gebruiken.


Hoe kunnen minerale oliën worden aangegeven?


Er zijn veel namen voor minerale olie. De ingrediënten van het betreffende product staan ​​vermeld op de bijsluiter of op de verpakking - in aflopende volgorde. Dus als een of meerdere namen voor minerale olie of siliconen bovenaan de lijst staan, mag je er vanuit gaan dat dit het hoofdbestanddeel van je crème is. Het is beter dat je producten geen minerale olie of siliconen bevatten.


Tekenen van een beschadigde huid door minerale olie kunnen zijn:

 • Acne en onzuivere huid

 • Rimpels

 • Gerstekorrels - Mila

 • Roodheid

 • Droge, schilferige huid

 • Verstoorde huidbarrièrre

 • Verlaagde elasticiteit

 • Pigmentvlekken

 • Vroegtijdige huidveroudering

 • Overmatige talgproductie en mee-eters - comedonen

 • Verhoorningsstoornissen

 • Couperose

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page