top of page

Wat doet niacinamide?

Waarom zou je een crème met niacinamide gebruiken?

Niacinamide maakt poriën minder zichtbaar en zorgt voor een gladde, sterke en egale huid. Niacinamide, vitamine B3 heeft een herstellend vermogen, beschermd tegen zon beschadiging en heeft meerdere positieve werkingen op je huid. Het ingrediënt kan voor verschillende huidcondities gebruikt worden. Het versterkt de barrièrefunctie en vermindert uitdroging van je huid. Niacinamide helpt ook de schade te beperken door vrije radicalen die de huid verouderen. Het heeft een stabiliserend effect op de barrièrefunctie van de huid door het stimuleren van de aanmaak van keratine en de aanmaak van ceramiden. Dit is merkbaar doordat de opperhuid beter vocht vast houdt en de hoornlaag beter gehydrateerd is.

Wat doet niacinamide? Het:

verbeterd de elasticiteit van de huid

maakt je huid gladder

verhoogd de collageen aanmaak

verminderd fijne rimpels & lijntjes

verminderd vlekkerige roodheid

verminderd pigmentvlekken

verminderd een vale huid


Niacinamide vermindert pigmentvlekken

Niacinamide crèmes met 3 tot 5% kunnen pigmentvlekken verminderen. De bijzondere samenstelling van actieve natuurlijke ingrediënten en niacinamide in de Discoloration Cream van PurezzO Clinicals geeft een optimale werking tegen pigmentvlekken (hyperpigmentatie).


Niacinamide vermindert tekenen van huidveroudering

Niacinamide zorgt voor de aanmaak van van het huid proteïne keratine en ceramiden (de vet moleculen verantwoordelijk zijn voor de structuur en het functioneren van de huid). Deze versterken je barrièrefunctie. De opperhuid verliest minder vocht en is beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Je huid wordt zichtbaar gladder en stralender.


Niacinamide vermindert rosacea Crème met niacinamide vermindert de symptomen van rosacea, zoals roodheid, droogheid en ontstekingen verminderen.


Niacinamide vermindert acne Niacinamide heeft een ontstekingsremmende werking en remt de talgproductie. Hierdoor raken je poriën minder snel verstopt, waardoor er minder kans op acne is en de huid minder glimt.


Niacinamide vermindert huidirritatie

Niacinamide kalmeert je huid en heeft ontstekingsremmende eigenschappen dat het een geschikt ingrediënt maakt voor mensen met puistjes, acne, rosacea of rode vlekken. Het remt de histamine productie en andere stoffen die een ontstekingsreactie veroorzaken. Histamine kan voor voor de roodheid en jeuk zorgen bij een huidirritatie. Door gebruik van niacinamide vermindert huidirritatie.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page