top of page

PurezzO, je huid & acné

Verstopte poriën vallen in eerste instantie niet op, maar kunnen leiden tot een huidprobleem waardoor de huid minder aantrekkelijk wordt. Er kunnen open en gesloten comedonen, rode vlekkerige ontstekingen ontstaan en acne.

Er wordt vaak niet op gelet dat de huid het grootste menselijk orgaan is en dat de huid zorgt voor bescherming, het lichaam helpt bij de stofwisseling en dagelijks afvalstoffen, sebum (uitgescheiden door de talgklieren) en dode huidcellen afstoot.Wat kan de oorzaak zijn van verstopte poriën?

Verstopte poriën zijn zichtbaar als blackheads of whiteheads. Sebum (talg) werkt als een soort lijm die de dode huidcellen aan de huid vastplakt, waardoor de poriën verstopt kunnen raken. Dit kan in combinatie met bacteriën de oorzaak zijn van de vorming van acne. Onder invloed van hormonen, voeding, onjuiste huidverzorging/ reiniging, dehydratatie, overmatige transpiratie, gebruik van een helm of het veelvuldig aanraken van de huid, een vette huid, milieu invloeden, gebruik van minerale oliën, talk, medicatie en stress kan de talgproductie en de vorming van verstopte poriën en acne worden gestimuleerd.


Wat kun je eraan doen?

Een verstopte huid kan wat ruwer aanvoelen en vochtarm zijn. De huid kan er vaal uitzien. Om de huid optimaal in conditie te houden en te brengen en om verstopte poriën en acne te verminderen kun je, je huid regelmatig thuis peelen met een PurezzO Clinicals peeling aangepast aan je huidtype, om de dode huidcellen te verwijderen. Je kunt ook een professionele gezichtsbehandeling in de PurezzO salon ondergaan met een diepte reiniging en een professionele PurezzO Clinicals peeling aangepast op je huidtype bijv. Renewal Peeling, Clinical Peeling, Pumpkin Peeling, Rose Peeling, Papaya Peeling, etc. Een PurezzO peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijdert, voorkomt verstopping door de opbouw van dode huidcellen, stimuleert de aanmaak van elastische vezels en maakt je huid zijdezacht. Verder kun je thuis PurezzO producten gebruiken die je talgproductie reguleren en je huid in balans brengen.


Optimale hydratatie

De huid optimaal hydrateren d.m.v. hydraterende PurezzO Clinicals 24-uurs crèmes zoals de Balance Cream , Revitalizing Masque en Balance Toner zorgt ervoor dat de huid beter gaat functioneren en voorkomt dat de huid uitdroogt . Optimale dagelijkse huidverzorging kan worden geadviseerd door een schoonheidsspecialiste. Ook gezond eten en veel water drinken zijn belangrijk voor een mooie huid.

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page